Anti alg en mos behandeling

De ontwikkeling van algen en mossen op daken, gevels en bestrating, is een natuurlijk proces dat de laatste jaren alleen maar ernstiger wordt.

De wortels van mossen groeien in de poriën van dakpannen en stenen, ze worden vochtig en kunnen hierdoor (vorst) schade veroorzaken. Daarbij scheiden mossen zuren uit die zich invreten in de dakpannen en dat veroorzaakt onherstelbaar zichtbare schade.

Door het tijdig verwijderen en bestrijden van de algen en mossen, wordt eventuele schade voorkomen, de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengd en het aangezicht en uitstraling sterk verbeterd.

Door de effectieve en preventieve werking van onze ecologische en milieubewuste anti alg en mos behandeling wordt aangroei van algen en mossen langdurig voorkomen.

Werkwijze anti alg en mos behandeling

We besproeien het oppervlakte zodanig, dat de algen en mossen volledig verzadigd raakt en tot diep in de poriën van het oppervlakte trekt. De vloeistof dood de algen en mossen. Daarna laten we het drogen en uiteindelijk doet de natuur (regen) de rest. Napoelen, reinigen, schrobben etc is allemaal niet nodig.

Het effect is soms al na enkele dagen, weken of maanden (met extreme vervuiling) goed zichtbaar en geeft een zeer mooi en boven verwachting resultaat!

Onze anti alg en mos behandeling is zeer doeltreffend, tijdbesparend en beschermend, dus geldbesparend. Deze methode gebruiken wij veelal voor periodiek en preventief onderhoud.

Doordat algen en mossen toch weer kunnen groeien. Adviseren wij, afhankelijk van het materiaal, omgeving en vervuiling om preventief 1 maal per 2 tot 3 jaar een preventieve behandeling toe te passen om het alg en mos vrij te houden. Dit komt ten goede aan het behoudt van de uitstraling en levensduur van de materialen.

Wilt u graag meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor vragen of meer informatie. Ook voor het reinigen van de dakpannen, gevel of terras kunt u bij ons terecht.