Gevelreiniging

Wij zijn de specialist in gevelreiniging door onze jarenlange ervaring!

U zoekt een professioneel bedrijf met ruime ervaring in gevelreiniging dan bent u bij P. Prak reinigingstechniek aan het juiste adres. Wij beschikken over jarenlange ervaring in gevelreiniging met allerlei soorten vervuiling in heel Nederland. Bent u klaar met een gevel die er vervuild en vies uitziet vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Waarom wordt het allemaal zo vies?

De gevel staat het hele jaar onder invloed van de zon, regen, vorst, en dan nog de uitlaatgassen van het verkeer en uitstoot van de industrie. Veel van de meest gebruikte materialen zoals baksteen, kalkzandsteen, natuursteen, beton, metsel en voegspecie bestaan uit mineralen die hierdoor worden aangetast. Veel voorkomende problemen zijn de algen en mossen, zwarte aanslag (roet, fijnstof, uitstoot industrie en verkeer) en het vergrauwen/verweren van de gele baksteen. Doordat de gevel niet op tijd gereinigd wordt, gaat de uitstraling en kwaliteit alleen maar verder achteruit. Wij helpen u graag met een grondige gevelreiniging of gevelrenovatie!

Gevelreiniging met de Kokend Heetwater Techniek®

Door onze manier van reinigen met de gepatenteerde "Kokend Heetwater Techniek®" van Waterkracht BV komen geen chemicaliën aan te pas en het werkt meer dan uitstekend, zonder het oppervlakte te beschadigen. Voor het reinigen maken wij alleen gebruik van water van 100° celsius wat voor het thermoshock effect zorgt. De "Kokend Heetwater Techniek®" is de meest milieuvriendelijke manier van gevelreiniging. Onze werkwijze is voegbesparend waarbij we steen voor steen reinigen, deze wijze van werken is zeer intensief en daarmee bereiken we overal de benodigde dieptereiniging. Stoomcleanen is ideaal voor regelmatige reiniging zodat alles in topconditie blijft. Stoomcleanen werkt uitstekend op steen, beton, metalen beplating met of zonder coating en trespa beplating.

Gevelreiniging dmv stralen

Als de gevel te zwaar vervuild is en stoomcleanen niet zal werken kunnen wij ook stralen. Het principe van stralen is simpel; de gevel wordt gestraald onder lage druk met een mix van lucht, water en straalmiddel om de vervuiling te verwijderen. P. Prak reinigingstechniek werkt met het IBIX® systeem om te stralen.

Wat is er mogelijk met de IBIX® straalketel.

 • Stofvrij stralen waarbij het water ook een verzachtende werking heeft zodat de steen meer gepoetst wordt.
 • Luchtgommen door een fijn straalmiddel met een lage druk (traploos instelbaar van 0.2 tot 7 bar) te gebruiken om kwetsbare oppervlakten te stralen.
 • Reinigen van kwetsbare monumentale panden.
 • Verwijderen van graffiti van alle oppervlakten.
 • Verwijderen van roet/smog en verontreiniging van alle soorten steen.
 • Ook de lastige gele steen perfect reinigen zonder vlekken.
 • Verwijderen en opruwen van verflagen op gevels.
 • Beton opruwen en/of reinigen.
 • Opruwen van natuursteen.
 • Reinigen van natuursteen.
 • Het reinigen van zeer kwetsbare/gepolijste objecten.

Als de gevel gereinigd is, adviseren wij eens in de 10 jaar uw gevel te impregneren als extra bescherming tegen vocht, vuil, algen, mos en verkleuringen door UV-stralen.

Kortom, gevelreiniging kan de uitstraling, levensduur en waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen. Door de gevelreiniging aan ons over te laten krijgt uw woning of bedrijfspand weer de uitstraling die het verdient.

Wilt u graag meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor vragen of meer informatie. We komen ook graag bij u langs voor een advies en de mogelijkheden te bespreken. Ook voor een gevelrenovatie, gevelreiniging van uw bedrijfspand, dakpannen of bestrating/terras kunt u bij ons terecht.

Het reinigen en onderhouden is een stuk voordeliger dan vervangen!

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!