Impregneren | Hydrofoberen

Bescherming van de gevel en dakpannen

Impregneren

U heeft last van doorslaand vocht of schimmeloverlast? Veel alg en mosvorming op de gevels? Dan is het waarschijnlijk dat de muren geïmpregneerd moeten worden zodat er weer een beschermlaag ontstaat die vele jaren zijn werking behoudt. Door het impregneren worden veel problemen voorkomen.

De meest bekende problemen zijn:

  • Doorslaand vocht van buiten naar binnen met schimmelgroei tot gevolg.
  • Vorstschade, doordat de stenen nat blijven en bij vorst uitzetten. Met als resultaat, schade aan de gevel.
  • Alg en mosvorming aan de gevel met als gevolg, voegen die kapotgaan door oa de wortels van de mossen.
  • Witte vlekken door het uitlekken van mineralen vanuit de voegspecie en stenen (veelal bij nieuwbouw en nieuw gevoegde muren).
  • Isolerende werking van de gevel is verminderd doordat de gevel meer vocht opneemt.

Impregneren is beschermen

Wij raden aan na de reiniging te impregneren/hydrofoberen. Bij impregneren wordt een beschermende laag op de gevel aangebracht. Na het drogen ontstaat een water en vuilafstotende beschermlaag die 90% ademend blijft. Hierdoor bent u beschermd tegen lekkages en doorslaand vocht dat van buiten naar binnen trekt. Doordat het diep in de poriën trekt loopt vocht van buiten in druppelvorm van de gevel af, terwijl vocht dat reeds in de muur aanwezig is, er in dampvorm nog uit kan. Het totale isolerende effect wordt verhoogd doordat de gevel droog blijft. Schimmelvorming wordt voorkomen door de water- en vuilafstotende beschermlaag op de gevel en zorgt ervoor dat de aanhechting van algen en mos tegen wordt gegaan.

De voordelen van impregneren:

 Een water en vuilafstotende beschermlaag


√ Geen vocht wat in de muren kan trekken


√ Witte uitslag wordt verhinderd


√ Besparing op energie kosten en bescherming tegen UV straling


√ Mossen en algen kunnen zich niet meer hechten aan de ondergrond


√ Gevels en dakpannen blijft langer mooi en schoon


√ Verlengde levensduur en daardoor ook kostenbesparend

De witte vlekken bij vooral nieuwbouw

Tegenwoordig zie je prachtige nieuwe huizen met strakke gevels maar vol met witte uitslag. De witte vlekken komen uit de stenen en de voegspecie, het zijn de mineralen (zouten) die met het water meekomen en op de gevel achterblijven met als gevolg "de witte vlekken". Als de gevels worden geïmpregneerd dan trekt er geen water in de gevel en blijft de gevel strak en zonder de vervelende vlekken.

Wilt u meer informatie over impregneren? Of wilt u eerst uw geveldak of terras laten reinigen? Neem dan contact met ons op. We bellen of mailen u zo spoedig mogelijk terug.

Het reinigen en onderhouden is een stuk voordeliger dan vervangen.