Schoorsteen renovatie

Waarom schoorsteen renovatie

U ziet het niet of heeft er geen aandacht voor doordat ze meestal hoog op het dak zitten. De schoorsteen staat bloot aan allerlei weersinvloeden en vervuiling met vaak mos en algen groei als uitkomst. Door deze blootstelling gaan de voegen vaak verzanden en de mossen groeien steeds dieper in de schoorsteen totdat er niks meer in zit met lekkages tot gevolg. Om dit te voorkomen is het verstandig eens in de zoveel tijd de schoorsteen te reinigen en te impregneren ter bescherming. Wanneer de voegen zodanig zijn aangetast kunnen wij deze verwijderen dmv van het uitfrezen of slijpen van de voegen zodat er op het metselwerk geen impact plaats vind dat de schoorsteen kan beschadigen. Tot de mogelijkheden behoort ook een nieuwe schoorsteenkop aanbrengen, het loodwerk te repareren of te vernieuwen rondom de schoorsteen.

De schoorsteen reinigen wij door het te stoomcleanen met de gepatenteerde "Kokend Heetwater Techniek®" van Waterkracht BV. Dit gebeurt zonder chemicalien of één ander soort reinigingsmiddel wat slecht voor het milieu of het dak kan zijn. Na het reinigen is het verstandig om de schoorsteen te impregneren wat het metselwerk weer water en vuilafstotend maakt en daarmee ook bescherming biedt tegen nieuwe aangroei van algen en mossen.

Wilt u graag meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor vragen of meer informatie. We komen ook graag bij u langs voor een advies en de mogelijkheden te bespreken. Ook voor het reinigen van de dakpannen of gevel kunt u bij ons terecht.

Het reinigen en onderhouden is een stuk voordeliger dan vervangen!